Uitreis (Afrikaans)

21.00

+ frais d'envoi selon destination


Uitreis
Rina Sherman (outeur)
Uitreis die “ballingskap”-literatuur in Afrikaans, ‘n verslag van ‘n reis uit Suid-Afrika, maar ook ‘n reis deur die herinnering, en, uiteindelik, die verhaal van ‘n individu se soeke na die liefde.

 

Gramadoelas
Over Zuid-Afrikaanse literatuur
door Luc Renders

“Ook Uitreis van Rina Sherman en het drama”

Die jogger van André Brink kunnen als belijdenisliteratuur getypeerd worden. In beide teksten worden apartheid en persoonlijke geschiedenis onontwarbaar met elkaar verstrengeld. In Uitreis keert Tilda Kaufman, een bannelinge woonachtig in Parijs, naar huis terug om de begrafenis van haar vader bij te wonen. Onvermijdelijk volgt een terugblik op haar jeugdjaren die door een autoritaire en liefdeloze vaderfiguur werden gedomineerd.

Ondanks de verzuurde relatie en de uitgeproken politieke meningsverschillen blijven Tilda’s gevoelens tussen liefde en haat oscilleren en komt het nooit tot een volledige breuk. Toch heeft haar vader permanent haar vermogen tot liefde gesmoord. Tilda’s leven bestaat uit een opeenvolging van afscheiden: van haar jeugd, haar ouders, Zuid-Afrika, haar minnaars. Uitreis is een waardevolle toevoeging tot de Zuid-Afrikaanse diaspora literatuur.

Avis

Il n’y a pas encore d’avis.

Seuls les clients connectés ayant acheté ce produit ont la possibilité de laisser un avis.

Panier
Retour en haut